Over deze site

Op deze website willen we het verleden van SBB op Terschelling beschrijven aan de hand van levendige verhalen. Verklaringen van ooggetuigen en overleveringen zijn een belangrijk onderdeel van de geschiedschrijving. Er zijn al vele fora en initiatieven om de historie van Terschelling vast te leggen. Daarop is deze oral history een aanvulling. In dit project focussen we op de rol van Staatsbosbeheer.

Wat doen we met uw verhalen en foto´s?
De foto´s en verhalen worden doorgegeven aan de volgende generatie eilanders en aan Staatsbosbeheer. Zodat die weten hoe het ´toen´ was en er hun voordeel mee kunnen doen. Deze site is een halfjaar in de lucht. Bedoeling is om zoveel mogelijk verhalen te verzamelen en te zorgen dat dit culturele erfgoed voor volgende generaties beschikbaar komt. In het voorjaar van 2011 bij de afsluiting van het project zullen de verhalen die u aanlevert worden doorgegeven. Ze zullen in de eilandarchieven een plaats krijgen – en aan Staatsbosbeheer worden aangeboden.

Bij wie komt uw verhaal terecht?
Uw bijdragen belanden bij een onafhankelijke redactie die deze site beheert, uw ingebrachte verhalen redigeert en reacties modereert. Het team staat onder leiding van Ineke Noordhoff. Zij schreef onder meer Zee rondom over wonen op een waddeneiland en was verslaggever bij de Volkskant en Trouw. Op www.terschelling.verteldverleden.nl is plaats voor verhalen die u zelf heeft opgeschreven, voor foto´s en ander materiaal, voor reacties en voor interviews. Sommige artikelen zijn gemaakt door Ineke Noordhoff, Jelmer Mommers en Esther Hagen, allen professionele journalisten. Ook de door het publiek ingeleverde verhalen en foto´s worden door hen geredigeerd en op de site geplaatst. We staan open voor alle verhalen, mits wellevend geformuleerd.
NB Dit project wordt door Staatsbosbeheer betaald. Uw bijdragen worden echter niet door deze organisatie geselecteerd of bewerkt, maar door de onafhankelijke redactie.

Deze site is gebouwd door Erik Drenth.

Print deze pagina

1 Reactie op Over deze site

 1. Beste redactie van Terschelling Verteld Verleden,

  Allereerst, wat een ontzettend leuk initiatief is dit, ik hoop maar voor jullie dat er veel verhalen binnenkomen.

  Bij deze mail ik jullie om het volgende. Vanaf januari ben ik in de gelegenheid om een paar maanden vrij-af te nemen. Als jullie het leuk vinden, kan ik een serie soundslides of filmpjes voor jullie maken en op zoek gaan naar verhalen. Ik denk er namelijk over om een maand op Terschelling te gaan wonen, maar dan wil ik wel iets zinnigs doen! Momenteel tot het einde van het jaar, werk ik als redacteur en programma-maker voor de NCRV.

  Ben benieuwd!

  Hartelijke groeten,
  Ingrid Oyevaar

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>